30 septembrie 2011

Drob de cartofi cu ciuperci















Ingrediente :
- 700 g cartofi
- 60 g margarina
- 3 lg ulei de masline
- 200 g faina
- 100 g cascaval
- 2 cepe mari
- 500 g ciuperci proaspete sau 2 conserve mici de ciuperci
- 3 oua
- pesmet
- sare si piper


Curatam cartofii si ii fierbem in apa cu sare .


Tocam ceapa .


 Eu am avut conserva de ciuperci in ulei si le-am pus cu tot continutul in tigaie .


 Calim ceapa si ciupercile apoi adaugam sare si piper .


Dupa ce au fiert cartofii ii scurgem de apa si facem un piure in care incorporam margarina si 3 lg de ulei de masline .



Adaugam faina si amestecam pana se face un aluat .



Ciupercile cu ceapa le punem intr-o sita sa se scurga de ulei .


Le adaugam peste aluat impreuna cu 100 g de cascaval taiat cubulete sau razuit si 1 cescuta de pesmet .


La final punem cele 3 oua si amestecam bine .


Asezam compozitia intr-o tava de chec in care am pus hartie de copt .


Punem tava la cuptor pentru 15 - 20 minute apoi o scoatem si stropim cu ulei de masline .


Presaram putin pesmet si introducem din nou in cuptor pentru 20 minute .


Cand s-a rumenit frumos scoatem drobul si il lasam sa se raceasca .


Se taie felii si se poate servi simplu sau cu ketchup .


POFTA BUNA !

Ciorba de perisoare cu nuca



Ingrediente :
- 2 cepe
- 10 lg de orez
- 3 lg de ulei
- 6 lg de nuca macinata fulgi
- 2 oua mici
- 2 lg de pesmet
- patrunjel
- leustean
- vegeta
- bors
- sare si piper


Se toaca ceapa si se pune pe foc in apa cu ulei .


Se adauga 10 lg de orez cu 1 ceasca de apa si se fierbe pana se umfla orezul si absoarbe toata apa .



Se da jos de pe foc si se adauga nuca macinata , sare si piper .


Punem cele 2 oua si cateva frunze de patrunjel tocate .


Presaram 2 lg de pesmet si amestecam bine .


Cu mana umezita formam perisoare .


Separat punem la foc 2,5 - 3 litri de apa cu 1 cana de bulion si vegeta .


 Eu am folosit Knorr - legume in bucate , un produs nou care nu contine multa sare .


Cand incepe sa fiarba ciorba dam focul la minim si punem pe rand perisoarele .

 Cand perisoarele sunt fierte adaugam 2-3 lg de Bors Magic si mai fierbem cateva minute .


Presaram leusteanul si patrunjelul , stingem focul si adaugam 2-3 lg de ulei de masline .


Este o ciorba foarte buna care merita incercata .


POFTA BUNA !

Tarta cu branza dulce



Ingrediente :

* pentru blat :
- 200 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 100 g margarina
- 80 g zahar
- 1 ou

* pentru umplut:
- 300 g branza dulce sau putin sarata
- 110 g zahar
- 2 galbenusuri
- 30 g unt
- 1 lg cacao

* pentru bezea :
- 2 albusuri
- 4 lg de zahar 


Amestecam faina cu praful de copt apoi adaugam margarina si zaharul .


Dupa ce incorporam bine toate ingredientele adaugam oul .


Framantam aluatul pana se desprinde de pe maini si formam o bila pe care o punem la frigider pentru 1 ora .


Scoatem aluatul din frigider si il intindem pe folie alimentara .
Dam o forma rotunda aluatului si cu ajutorul foliei il rasturnam in tava de tarta .
Punem aluatul la cuptor pentru 10 minute .


Batem spuma albusurile de ou , apoi adaugam zaharul treptat pana capata consistenta unei bezele .


Pentru umplutura amestecam branza cu zaharul , cele 2 galbenusuri , untul moale si 1 lg de cacao .


 Dupa ce am scos aluatul din cuptor asezam uniform compozitia de branza si la final bezeaua .


Punem din nou tarta la cuptor pentru 25 minute la foc moderat .


Cand s-a rumenit scoatem tarta din cuptor si o lasam sa se raceasca .


Feliem tarta si o servim alaturi de familie :)


POFTA BUNA !

25 septembrie 2011

Placinta cu legume




Ingrediente :
- 800 g aluat foitaj (aluat frantuzesc)
- 4-5 cartofi rosii
- 200 g ciuperci
- 1 morcov fiert
- 1 fir de praz (partea alba)
- 3-4 lg de ulei
- 1 leg. patrunjel
- 1/2 lg-ta nucsoara
- sare si piper
- 1 ou (pentru uns placinta)




Calim putin prazul taiat rondele in ulei pana se inmoaie si apoi adaugam ciupercile taiate cubulete .


Morcovul fiert il dam pe razatoarea cu gauri mari si cartofii fierti in coaja ii curatam si ii taiem cubulete .


Cand a scazut apa lasata de ciuperci adaugam cartofii , morcovul si patrunjelul tocat .


Presaram nucsoara , sare si piper , dupa gust .


Intr-o tava asezam o parte din aluat si il intepam cu o furculita .


Adaugam compozitia de legume si o nivelam sa acopere bine aluatul .

 
 Acoperim cu alta bucata de aluat , ungem cu ou si intepam cu furculita .


Punem placinta la cuptor pentru aprox 40 minute la foc moderat .


Se poate servi calda sau rece si optional cu smantana .


POFTA BUNA !